Об’єднуємо зусилля заради досягнення стандартів демократії, верховенства права та належного урядування в Україні.

Ми у соціальних мережах

Об’єднуємо зусилля заради досягнення стандартів демократії, верховенства права та належного урядування в Україні.

Ми у соціальних мережах
Поширити:
Коментарі:

Що потрібно для того, аби написати скаргу на прокурора?

Кві / 19
12
image

16 прокурорів Харківської області притягнуто до відповідальності Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією.

Такі результати роботи КДКП стосовно скарг у Харківській області в період з 1 серпня 2017 по 1 квітня 2019 року – розповів експерт Центру політико-правових реформ Олександр Банчук слухачам семінару «Як написати скаргу на прокурора», що відбувся 12 квітня у Харкові.

За словами експерта, загалом по Україні у період з 1 серпня 2017 по 1 квітня 2019 року найпоширенішими підставами для притягнення до дисциплінарної відповідальності було наступне:

  1. Невиконання чи неналежне виконання службових обов’язків –135 осіб.
  2. Грубе порушення правил прокурорської етики – 73 особи.
  3. Дії, що порочать звання прокурора і можуть викликати сумніви у його об’єктивності, неупередженості та незалежності – 35 осіб.

Вимоги до підготовки дисциплінарної скарги розтлумачив член Секретаріату Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Сергій Гриненко. Він розповів, що за законом подати дисциплінарну скаргу на прокурора до КДКП може кожен громадянин, якому відомо про проступок прокурора. Зробити це можна особисто або поштою – звичайною чи електронною на вибір. Комісія має прийняти рішення стосовно відкриття дисциплінарного провадження протягом 15 днів з моменту надходження скарги.

Про загальну процедуру розгляду справ Комісією слухачі семінару дізналися від експерта УМДПЛ Євгена Крапивіна, а про підстави притягнення прокурорів до відповідальності та звільнення розповів експерт ЦППР Володимир Петраковський.

Тепер, якщо харківським адвокатам стане відомо про факт дисциплінарного проступку когось з прокурорів, вони точно знатимуть, що робити.

Більше результатів дослідження роботи Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії – за посиланням.

Версія для друку

коментарі