Об’єднуємо зусилля заради досягнення стандартів демократії, верховенства права та належного урядування в Україні.

Ми у соціальних мережах

Об’єднуємо зусилля заради досягнення стандартів демократії, верховенства права та належного урядування в Україні.

Ми у соціальних мережах
Поширити:
Коментарі:

Як на Волині юристи допомагають людям долати виклики війни?

Бер / 23
08

«Нас дуже часто питають, чи справді ми допомагаємо безкоштовно», — Ірина Гайдучик, керівниця Волинського Інституту Права, організації-партнерки Мережі UPLAN, розповіла про те, як на Волині працює проєкт «Безплатна юридична допомога».

Проєкт розпочав роботу в жовтні 2022 року як відповідь на виклики повномасштабного вторгнення. Команда Волинського Інституту Права реалізує його спільно з Данською радою у справах біженців (DRC).

«Наші цільові групи, кому ми можемо надавати безплатну допомогу, — це люди, які постраждали від війни. До цієї категорії ми можемо віднести практично кожного українця. Зрозуміло, що фокус у нас спрямований на ВПО. Але ми намагаємося допомогти всім, хто до нас звертається, хто цього потребує», — розповідає Ірина Гайдучик.

Робота не обмежується лише консультуванням бенефіціарів (так називають людей, які звертаються за допомогою). Юристи також допомагають готувати необхідні документи, звернення, заяви чи позови. Однак вони все це роблять без представництва в суді.

«Зараз ми все більший акцент робимо на військовослужбовцях і їхніх сім’ях. Але наголошу, що не лише ВПО та військовослужбовці, а кожен волинянин має можливість звернутися за консультацією. Зрозуміло, що з огляду на те, що в нас є приставка “люди, які постраждали від війни”, то ми не можемо брати якісь дуже особисті справи, такі як розлучення, для прикладу. Ми говоримо більше про ті речі, які є реакцією на виклики й загрози, які зараз є в Україні», — зазначає керівниця Волинського Інституту Права.

Більше про те, як працює проєкт «Безплатна юридична допомога» та як можна сконтактувати з його юристами, читайте за посиланням та дивіться в сюжеті ГІТ.

Версія для друку

коментарі