Об’єднуємо зусилля заради досягнення стандартів демократії, верховенства права та належного урядування в Україні.

Ми у соціальних мережах

Об’єднуємо зусилля заради досягнення стандартів демократії, верховенства права та належного урядування в Україні.

Ми у соціальних мережах
Поширити:
Коментарі:

Почав роботу портал спроможності громад

Кві / 21
22
image

22 квітня відбулася презентація порталу спроможності громад — допоміжного інструменту для прийняття рішень.

«Демографія, інфраструктурний розвиток, фінансове забезпечення кожної громади — все на порталі спроможності громад. За цими трьома блоками тут містяться дані щодо 14 показників спроможності. Розширення та оновлення даних планується щоквартально», — розповів експерт Павло Остапенко, розробник порталу.

Портал спроможності громад містить карти та коротку інформацію про показники, використання яких максимально характеризують потенціал кожної територіальної громади, та набутий нею рівень розвитку. В майбутньому, за словами В’ячеслава Негоди, Мінрегіон запровадить систему індикативних показників, яка буде враховувати особливості розвитку соціально-економічного комплексу кожної територіальної громади.

«Сказати, щоб зараз цих даних вистачає для досліджень, — то ні, — зазначила Анна Колохіна, голова правління «Дніпровського центру соціальних досліджень», регіональна координаторка Мережі UPLAN. — Але те, що такі дані вже є у відкритому доступі, — це, безсумнівно, прогрес. Дивує, що не додали дані про ЦНАП, адже в розробниках цього порталу вказаний Павло Остапенко, який нещодавно зробив для Мінцифра мапування мережі ЦНАП. Сподіваюся, що згодом цю інформацію додадуть.»

На порталі наведена інформація про території територіальних громад, які затверджені розпорядженнями Кабінету Міністрів України від 12.06.2020 № 707-730.

Матеріали для Порталу підготовлено в рамках проєкту «Підтримка належного врядування в місцевих громадах як складової реформи децентралізації» Координатора проєктів ОБСЄ в Україні за підтримки Місії Сполучених Штатів Америки до ОБСЄ, Міністерства закордонних справ Королівства Норвегії, Федеративної Республіки Німеччини та Литовської Республіки на запит Міністерства розвитку громад та територій України.

Версія для друку

коментарі