Об’єднуємо зусилля заради досягнення стандартів демократії, верховенства права та належного урядування в Україні.

Ми у соціальних мережах

Об’єднуємо зусилля заради досягнення стандартів демократії, верховенства права та належного урядування в Україні.

Ми у соціальних мережах
Поширити:
Коментарі:

Відновлення чи модернізація: в Одесі шукали оптимальну модель відбудови України

Чер / 22
14
фото

Одеський інститут соціальних технологій (ОІСТ) та Фонд «Творча ініціатива» за підтримки Мережі публічного права та адміністрації UPLAN запропонували експертній спільноті висловити своє бачення розвитку України після закінчення війни.

До обговорення «Як організувати післявоєнне відновлення України» долучилися правники, науковці з державного управління, фахівці банківської та архітектурної сфер, економіки й громадського сектору.

Захід відкрив директор ОІСТ, координатор Мережі UPLAN в Одеському регіоні Андрій Крупник, який зауважив, що «на другому місці в Україні після воювати — думати й планувати майбутнє після війни».

До обговорення долучився голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко. Експерт зазначив, що уже зараз важливо визначити, яким шляхом після війни слід піти Україні:

  • простою відбудовою усього зруйнованого або пошкодженого, шляхом євроінтеграції з орієнтацією на виконання вимог Союзу;
  • або використати момент, модернізувати Україну й реалізувати мрію стати кращими, ніж ми були до війни.

«Ці шляхи суперечливі й конкурентні, йти всіма одночасно неможливо», — наголосив пан Ігор.

Експерт пропонує визначитися з головною метою — досягненням найкращих результатів для держави й народу. А досягати її пан Ігор пропонує шляхом модернізації із залученням інструментів євроінтеграції.

Сергій Саханенко, експерт Мережі UPLAN, який також долучився до обговорення, підкреслив, що різні території держави, які перебувають зараз у різному стані, потребують різних підходів до відновлення. До них, на думку експерта, мають бути застосовані різні алгоритми, процедури, строки й інструменти відбудови та відновлення.

Детальніше про захід читайте на сайті ОІСТ.

Версія для друку

коментарі