Об’єднуємо зусилля заради досягнення стандартів демократії, верховенства права та належного урядування в Україні.

Ми у соціальних мережах

Об’єднуємо зусилля заради досягнення стандартів демократії, верховенства права та належного урядування в Україні.

Ми у соціальних мережах
Поширити:
Коментарі:

Харківськи активісти навчалися виявляти корупційні ризики

Лис / 18
28
image

27 листопада у Харкові на тренінгу «Корупційні ризики навколо нас: вчимося виявляти» громадські активісти, науковці та журналісти дискутували про антикорупційну діяльність, з фактами, історіями та лайфками. Організаторами заходу стали Центр політико-правових реформ та член Мережі UPLAN Фонд Місцевої Демократії.

На питання, як ідентивікувати корупційні чинники, відповідав експерт ЦППР Антон Марчук. На його думку, в основі антикорупційної діяльності лежить розуміння, що породжує корупцію: «Важливо визначити чинники – умови та причини – які дозволяють скоювати злочини».

 

«Важливо розібратися у так званій «схемі». Вони існують різні. На чому може заробити чиновник? Наприлад, те, що коштує дешевше, придбати дорожче», – розповів спікер тренінгу, депутат Харківської міської ради і експерт Харківського антикорупційного центру Ігор Черняк.

 

Захід організовано в межах проекту ЦППР «Посилення ролі громадянського суспільства у забезпеченні демократичних реформ і якості державної влади» за підтримки Європейського Союзу за участі експертів Громадської мережі публічного права та адміністрації UPLAN.

Версія для друку

коментарі