Об’єднуємо зусилля заради досягнення стандартів демократії, верховенства права та належного урядування в Україні.

Ми у соціальних мережах

Об’єднуємо зусилля заради досягнення стандартів демократії, верховенства права та належного урядування в Україні.

Ми у соціальних мережах
Поширити:
Коментарі:

У Харкові показали, як мистецтво допомагає у комунікації реформ

Вер / 19
25
image

14 вересня у Харкові відбувся перший Форум «Галерея реформ: громадяни творять зміни». Організатори заходу — ГО «Смарт Медіа», серед гостей — голова Фонду місцевої демократії, регіональна координаторка UPLAN Ольга Мірошник.

Ідея заходу — поєднати мистецтво, актуальні проблеми країни та регіону, привернути увагу до реформ. Зокрема йшлося про антикорупційну, медичну та освітню реформи.

Про актуальний стан справ державних перетворень учасникам Форуму розказали представники громадського сектору — співзасновник ГО «Смарт Медіа» Руслан Зерницький, голова правління ГО «Примусь чиновника працювати» Даніель Солодчик та координатор ініціативи «Активна громада Харкова» Андрій Руденко, а також заступниця мера Харкова Світлана Горбунова-Рубан та директор Харківського територіального управління НАБУ Юрій Кравченко.

Як за допомогою мистецтва розказати про проблеми та суть реформування показав відомий харківський художник Гамлет Зінківський. На Форумі він написав картину, в якій зобразив «Гречкомена» — того, хто продає свій голос на виборах.

До створення тематичних картин також долучилися усі охочі учасники Форуму.

За словами регіональної координаторки Мережі UPLAN Ольги Мірошник, подібний формат заходу свідчить, як креативно можна говорити на серйозні теми державотворення: «В Україні зараз  реформується навіть підхід до проведення інформаційних заходів. Це приклад, як цікаво й доступно можна розказати про реформи та залучити громадян до процесу якісних змін».

Результатом Форуму, за словами пані Ольги, стало проведення консультацій громадськості з владою про етапи реформ в Україні та Харкові.

«Про поточний стан справ ми почули безпосередньо від тих, хто відповідає за реформи у регіоні — від заступника мера та начальників управлінь. Такої можливості поспілкуватися з представником НАБУ тут, у Харкові, ще не було. Ми висловили свої побажання щодо боротьби з корупцією», — зазначає пані Ольга.

Також Ольга Мірошник сподівається, що напрацювання, які стали результатом Форуму, почують автори реформ, а виконавці реформ — втілять у життя.

Версія для друку

коментарі